Bouwproject voormalige HALO van start

Dit is weer een prachtig voorbeeld van het principe Samen Stad Maken.

Aldus wethouder Joris Wijsmuller (Stedelijke Ontwikkeling, Wonen, Duurzaamheid en Cultuur). Als symbool van de overdracht van de grond, en daarmee de start van het bewonersinitiatief, onthult wethouder Wijsmuller vrijdag een bouwbord waarop de toekomstige bewoners laten zien wat er de komende jaren gaat gebeuren aan de Laan van Poot.

Dit is een heel bijzonder project. Toen ik aantrad als wethouder lag er een plan om 70, zeg maar normale, woningen te bouwen. Maar buurtbewoners en de sportverenigingen in de buurt hadden hele andere ideeën. We zijn toen met elkaar in gesprek gegaan en dat heeft uiteindelijk geresulteerd in dit mooie project.

Collectief Particulier Opdrachtgeverschap

Het project is een zogenaamd CPO-project. Met Collectief Particulier Opdrachtgeverschap wordt bedoeld dat een groep Hagenaars samen opdrachtgever wordt van een woonproject. Collectief Particulier Opdrachtgeverschap wordt door de gemeente Den Haag gestimuleerd. Wijsmuller:

Het is belangrijk dat iedereen in Den Haag kan wonen. Het is ook belangrijk dat iedereen kan wonen in de meest passende woning en omgeving. CPO is de manier voor Hagenaars om de ideale woning zelf te creëren. Wat ik ook heel mooi vind aan CPO is dat je meteeen een kleine gemeenschap creëert: nieuwe buren zijn geen vreemden.

Kunstwerk HALO

De groep toekomstige bewoners is zich heel bewust van de plek waar ze hun woningen gaan bouwen. De voormalige HALO ligt dicht bij de natuur en het appartementencomplex wordt zo duurzaam mogelijk gebouwd en gebruikt. Bovendien krijgt het oude kunstwerk dat in het academiegebouw zit, straks een nieuwe bestemming op deze locatie.

Op 6 september heeft de Kopers Vereniging Hellasduin de grondreserveringsovereenkomst ondertekend. Hiermee wordt de grond exclusief gereserveerd voor Hellasduin terwijl zij hun dromen en ideeën uitwerken in concrete plannen. Als de omgevingsvergunning is verleend, wordt de grond daadwerkelijk aan de groep particulieren overgedragen voor de bouw van hun appartementencomplex.

This site is protected by wp-copyrightpro.com