Gemeente Den Haag trapt start Klimaatstraatfeest af

Het Klimaatstraatfeest is de grootste energiebesparingswedstrijd van Nederland. Deelnemers verdienen klimaatpunten door met zoveel mogelijk mensen energie te besparen tijdens het stookseizoen – van 10 oktober 2017 tot en met 31 maart 2018. Het team dat de meeste punten heeft verzameld door energiebesparende acties uit te voeren, wint.

Deze jubileumeditie van het Klimaatstraatfeest staat in het teken van aardgasvrij wonen. Wethouder Duurzaamheid Joris Wijsmuller: ‘Bijna alle Nederlandse huizen zijn op dit moment aangesloten op het gasnet. Maar om aan de doelstellingen van het klimaatakkoord van Parijs te voldoen, moeten we allemaal van het aardgas af.’

Energiebesparing

Deelnemers die meedoen met het Klimaatstraatfeest komen alvast voorzichtig in aanraking met de eerste stappen naar een aardgasvrij huishouden en leren meer over de verschillende duurzame alternatieven voor verwarmen, koken en warm water.

Tijdens het startevent kunnen bezoekers aan verschillende activiteiten meedoen, waaronder pannenkoeken bakken op inductie en een bewustwordingsspel over energiebesparing. Daarnaast wordt er natuurlijk informatie over het Klimaatstraatfeest verstrekt. Wethouder Wijsmuller opent het Klimaatstraatfeest op dinsdagmiddag officieel.

Week van de duurzaamheid

Den Haag organiseert van 3 tot 10 oktober de Week van de Duurzaamheid. Om te laten zien wat Den Haag doet op het gebied van duurzaamheid, en om te laten zien wat Hagenaars allemaal doen. Den Haag heeft de ambitie om in 2040 klimaatneutraal te zien. Joris Wijsmuller: ‘Den Haag werkt aan de duurzame stad van de toekomst. Daarvoor moeten we grote beslissingen durven nemen als gemeente, maar ook als Hagenaars. Alleen samen kunnen we echt zorgen voor een verandering.’

Programma

Wat: Start HIER Klimaatstraatfeest Den Haag

Waar: Pop-up store Hou van je Huis, Goudsbloemlaan 82

Tijd: 14.00 tot 17.00 uur, met om 15.00 uur officieel startmoment Joris Wijsmuller

This site is protected by wp-copyrightpro.com